Bevallen in het Geboortecentrum Amersfoort

Bevallen doe je het best in een omgeving waar je je veilig en op je gemak voelt. Het Geboortecentrum Amersfoort biedt vrouwen en hun partner een comfortabele en veilige plek om te bevallen, binnen de muren van het ziekenhuis. 

VOOR DE BEVALLING

Tijdens de zwangerschap zal je eigen verloskundige je alle nodige informatie geven over de bevalling en het Geboortecentrum Amersfoort. Neem contact met ons als je meer informatie wil hebben over bevallen het Geboortecentrum Amersfoort.

DE BEVALLING

Tijdens de zwangerschap zal je verloskundige jullie al de nodige informatie geven over de bevalling en wanneer je haar moet bellen. Zodra je verloskundige geconstateerd heeft dat je bevalling begonnen is, zal zij contact opnemen met het Geboortecentrum Amersfoort. Bij aankomst in het geboortecentrum word je warm ontvangen door één van onze kraamverzorgenden. Ons vaste team staat dag en nacht voor je klaar. Je kunt je rustig settelen in jullie geboortekamer. Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn kleertjes voor de baby, kleding en toiletspullen voor jezelf en (eventueel) een fototoestel. Voor de rest zorgen wij. Je eigen verloskundige zal jullie tijdens de bevalling begeleiden, geassisteerd door één van onze kraamverzorgenden. Ter ondersteuning van de bevalling zijn er baarkrukken, yogaballen en een bevalbad aanwezig. 

Complicaties
Mocht er tijdens of na de bevalling toch een medische reden zijn om je aan de gynaecoloog over te dragen, dan is dat geen probleem. De medisch specialisten van het Meander Medisch Centrum zijn dichtbij het Geboortecentrum Amersfoort, extra zorg voor jou en jullie kindje is dus binnen handbereik. In de meeste gevallen word je dan verplaatst naar een medische verloskamer, waar de gynaecoloog de verdere zorg voor jullie op zich zal nemen.
 
Pijnbestrijding
In eerste instantie gaan wij er van uit dat je bij een normaal verlopende bevalling geen medicamenteuze pijnstilling nodig hebt. Wanneer je toch behoefte hebt aan een pijnbestrijding dan lees je hier alles over de mogelijkheden. 
 
De kamers
De bevalling vindt plaats in één van de twee sfeervolle geboortekamers. Deze zijn ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet, beide kamers hebben een bevalbad.

EERSTE KENNISMAKING MET JULLIE KINDJE

Na de geboorte van jullie kindje hebben jullie alle tijd om even rustig bij te komen van de bevalling. De eerste kennismaking met jullie kindje kan dan ook in alle rust plaats vinden. Hulp bij (borst)voeding, een aansterkende maaltijd en een lekkere kop thee met beschuit met muisjes horen daar natuurlijk bij! Wanneer de eerste uren na de bevalling goed verlopen zijn, kunnen jullie met je kindje naar huis. Daar kunnen jullie verder van de kraamtijd gaan genieten. 

NA DE BEVALLING

Na de bevalling kunnen jullie de eigen kraamzorgorganisatie laten weten dat jullie thuis komen. Deze zal jullie verder helpen bij de opstart thuis.

PATIENTNUMMER

Ben je van plan te bevallen in het Geboortecentrum Amersfoort? Dan vragen we je jezelf in te schrijven bij het Meander Medisch Centrum je krijgt dan een patiëntnummer. Dat wordt gebruikt als je in het Geboortecentrum komt om te bevallen.

Ben je al bekend bij het Meander Medisch Centrum en heb je dus al een patiëntnummer? In dat geval hoef je niets te doen. Neem wel je legitimatiebewijs mee als je naar het Geboortecentrum komt.

Sta je nog niet ingeschreven?
Geef dan telefonisch je gegevens door aan het Meander Medisch Centrum voor een voorlopige inschrijving. Doe dit voor je bevalling. Op een later moment moet je je inschrijving definitief maken. Pas als je volledig ingeschreven bent, kan de zorgverzekeraar de kosten dekken. Om je inschrijving af te ronden legitimeer je je bij de patiëntinschrijving van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Dat kan bijvoorbeeld voor of na je bevalling, of als je voor controle in het Meander Medisch Centrum bent. Neem je legitimatiebewijs mee.

Regel je voorinschrijving via telefoonnummer Meander Medisch Centrum
Geef de volgende gegevens door:

 • Je naam zoals op je identiteitsbewijs staat (voornaam, achternaam en voorletters)
 • Eventueel de naam van je partner
 • Je geboortedatum
 • Je burgerservicenummer
 • Geslacht
 • Adres (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats)
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Naam verzekering
 • Polisnummer
 • Naam huisarts
 • Naam apotheek